sobota 26. října 2013

Díky, milá Česká televize!

   Přiznám se, že do dnešního dne jsem stále nebyl rozhodnut, zdá se zúčastním předčasných parlamentních voleb. Mimo jiné proto, že před krátkým časem jsem konečně dotáhl do konce mou "emigraci" z českého bordelistánu a říkal jsem si, že nějaké volby už mi mohou být ukradené. Navíc mi v programu politické strany, která by v případě mé účasti přicházela do úvahy, stále mnoho chybí. Kupříkladu veřejné popravy státních úředníků, kteří opakovaně porušují zákony, škodí občanům a svůj "úřad" zneužívají ve svůj prospěch. Ale to teď ponechme stranou.

   Zhlédl jsem před chvílí pár videí, na kterých je zachycen protest proti nevpuštění zástupců některých kandidujících politických stran či hnutí do tzv. závěrečné předvolební suberdebaty, kterou dne 24. října 2013 vysílala Česká televize z prostor Kongresového centra v Praze. A právě tato videa mou nerozhodnost vyřešila. Volit dnes dopoledne půjdu.

   Pokud Česká televize nestoudným způsobem manipuluje předvolebním bojem, jde samozřejmě o hrubé porušení povinnosti plnit tzv. veřejnoprávní funkci. Konají-li se parlamentní volby, je povinností České televize nabídnout stejný prostor všem kandidujícím subjektům a nikoliv si vybírat jen ty "vyvolené". Když nadto tento zjevně nedemokratický postup ČT odůvodní tím, že vybírala ty kandidující strany, které jako jediné mají šanci zasednout v parlamentu, jde navíc v podstatě o podsouvání názoru, že ostatní kandidující strany a uskupení nemá vůbec smysl volit. Nemusím snad připomínat, že si Česká televize na údajné plnění veřejnoprávní funkce "vydělává" způsobem vpravdě zločineckým, totiž vybíráním výpalného od všech občanů, kteří jsou odběrateli elektrické energie.

   Nic z výše popsaného však není ničím novým, ničím neznámým či překvapujícím. Jenže to všechno je České televizi očividně pořád málo. A tak si tento státní tlampač ke všemu ještě najímá ochranku v podobě vymaštěných postpuberťáků, kteří neváhají - a to dokonce i za přítomnosti státní policie - kopat do na zemi ležícího člověka. Za takovéto situace zkrátka k volbám jít musím. Není přitom podstatné, jestli jeden hlas může nebo nemůže cokoliv ovlivnit. Propadnout svůj hlas nenechám.

   Děkuji proto České televizi za vyřešení mé úvahy, zda se voleb zúčastním. Ano, zúčastním - a můj hlas obdrží Strana svobodných občanů. Přesto, že tuto tragikomickou zemičku opouštím, udělám ještě něco, co dle mého názoru má smysl. Protože čím "méně (českého) státu", tím lépe! 

Žádné komentáře:

Okomentovat