neděle 8. května 2011

O panu knížeti a cvocích

   Bylo nebylo. Jedno přebohaté knížectví a v něm moudrý pan kníže. Jednou se pan kníže probudil a hned zostra zaperlil...


   Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg ostře odsoudil vyjádření Petra Hájka, člena týmu prezidenta Václava Klause. Copak si to pan Hájek dovolil říci? Dovolil si vyslovit svůj názor, že celá ta kauza kolem Usámy bin Ládina, tedy jak jeho život, tak jeho smrt, je jen velkou mediální bublinou a fikcí. Jaká drzost, jaká hrůza. Vždyť "Výroky prezidentova vicekancléře Petra Hájka urazily spojence a hlavu spřáteleného státu", hřímá pan ministr. A byli jsme také poučeni, že kdyby snad podobný názor sdílel i někdo další z občanů České republiky, půjde o projev "nesoudnosti nebo pokřivené mysli". Ba co více, takový opovážlivec patří patrně do blázince: "Jedna věc je, když se jedná o šíření teorie a výroků, které cvokům náleží a které každému (sic!) přijdou scestné, ale tady jde o urážku spojence", pokračuje totiž nositel feudálního titulu.

   Tak hleďme, vlastní názor, který se panu knížeti nehodí do krámu - a který, jak patrno z mnoha článků, komentářů či anket, zastávají tisíce lidí -, je projevem pokřivené mysli. Ale i kdyby tento názor zastával třeba jen jeden jediný občan, cožpak už neplatí právo na svobodný projev? Právo na vyslovení vlastního názoru? Nebo toto právo platí jen tehdy, pokud je vyslovená myšlenka v souladu s oficiální propagandou? Platí snad už zase, že "Se Sovětským svazem" .... och, pardon ... "Se Spojenými státy na věčné časy a nikdy jinak"? A všechno ostatní je urážkou států světové socialistické ... jejda ... s USA spojenecké soustavy? Pokud pan ministr zahraničí zastává názor, že jde o urážku spojenců a hlavy spřáteleného státu, pak já zase zastávám názor, že výroky pana ministra hrubě urážejí ty občany ČR, kteří se nebojí říci nahlas, co si myslí.

   Za pozornost stojí ještě reakce jednoho amerického novináře. Konkrétně novinář listu Wall Street Journal Sean Carney zmínil ve svém blogu výroky pana Hájka, přičemž vyjádřil naději, že český prezident bude umět tyto výroky oddělit - rozumějme jako plevel. Pan Carney však pokračuje dále: "Klaus se ale naštěstí pro Českou republiku (!!!) a její reputaci od Hájkových slov distancoval...". Nezbývá, než si položit otázku: Jinak co? Co by následovalo? Napomenutí? Navržení embarga vůči České republice? Humanitární bombardování Prahy?

   Myslím si, že z hysterického povyku ministra zahraničí je jasně patrné, že Česká republika je již dávno vazalem USA, že již dávno má v povinnostech hájit a prosazovat zájmy tohoto velkého a jediného moudrého spojence. Kdokoli by si dovolil vyjádřit jiný názor, je pokřiveného myšlení a cvok. Takového drzouna je proto třeba přelepit patřičnou nálepkou, odsoudit a zavrhnout. Zatím (?) "jen" slovně...

   Pokud i vy máte na věci jiný pohled, než pan Schwarzenberg a necítíte se býti proto cvokem, můžete panu knížeti svůj názor vyjádřit - zde několik kontaktů na K. Schwarzenberga .

   Přeji všem hezký den a dostatek odvahy pro vyslovení vlastního názoru!



Všichni jste cvoci, cvoci, cvoci...

4 komentáře:

  1. Už jsem se panu feudálovi coby cvok taky přihlásil. Jen se bojím, když jsem tak dneska na zastávce poslouchal lidi, jestli bude v blázincích dost místa... K.T., Ostrava

    OdpovědětVymazat
  2. Dovolím si i já poznamenat pár věcí. Listina základních práv a svobod obsahuje svobodu slova. Nechápu, že pan ministr zahraničí je tak rozladěn. A pan prezident se distancuje? A že se náš pan prezident nedistancoval od myšlenky rozkrádání státu, kterou má jeho slavná politická strana z větší části na svědomí, ale především on sám. Bordel, bordel, opět bordel! Pokud toto ministra zahraničí uráží, tak jiné by mohl urážet zákonodárce, který se chodí do práce vyspat. Kde to jsme? To je mi reprezentace! Nejdřív ať si milý pan ministr zamete před vlastním prahem a pak někoho osočuje. S panem Hájkem plně souhlasím. Tímto mu vyjadřuji podporu.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji pravidelným čtenářům blogu za jejich komentáře.

    OdpovědětVymazat
  4. Já si budu říkat, co chci.
    On si bude říkat, co chce.
    Všichni si budeme říkat, co chceme.
    Já si budu myslet, že je kretén.
    On si bude myslet, že jsem kretén.
    Všichni si budeme myslet, že jsme kreténi.
    Mít v kebuli duto a hlady chcíplého mozkožrouta není trestné (bohům žel).

    OdpovědětVymazat